home » actueel » Na 41 weken vliezen breken en bij de eigen verloskundige bevallen, het kan met het BUZZproject
Na 41 weken vliezen breken en bij de eigen verloskundige bevallen, het kan met het BUZZproject

Na 41 weken vliezen breken en bij de eigen verloskundige bevallen, het kan met het BUZZproject

 

 

Beste aanstaande ouders,

 

Vanaf 1 september 2020 zal er in de regio Twente gestart worden met een project omtrent het vliezen breken door je eigen verloskundige tussen 41-42 weken zwangerschap. Dit project is een onderdeel van het landelijke BUZZ (Bespreken Uitkomsten Zwangerschap met de Zwangere) project.

 

Wat houdt dit in voor jullie als zwangere en partner? Er is nu naast de keuze om af te wachten of in te leiden in het ziekenhuis, ook de keuze om mee te doen aan dit BUZZ project, mits je voldoet aan de juiste eisen. De vliezen zullen thuis in de ochtend door de verloskundige gebroken worden. Nadien word je regelmatig gecontroleerd en wachten we 24 uur af of de weeën spontaan op gang komen. Indien dit niet gebeurt, zal er na 24 uur een verwijzing naar het ziekenhuis plaatsvinden om de weeën op te wekken.

 

In het BUZZ project willen we gaan onderzoeken wat voor jou de belangrijkste zwangerschapsuitkomsten zijn en hoe jij de zorg rondom jouw zwangerschap hebt ervaren. Dit doen we door het afnemen van vragenlijsten. Ben je enthousiast geworden over dit project en wil je hier meer over weten? Vraag ernaar bij je verloskundige!