home » de praktijk » over ons

Jij staat centraal

Van het intake gesprek, tot aan de bevalling en de periode daarna staan jouw wensen en gezondheid, en de gezondheid van je kindje centraal.

Je krijgt kwalitatieve verloskundige zorg in onze praktijk met persoonlijke en deskundige begeleiding.

Daarbij is alles rond zwangerschap en geboorte afgestemd op jullie wensen en behoeften, zolang dit medisch verantwoord blijft. Voor dit laatste kun je vertrouwen op alle ervaring die de afgelopen tientallen jaren is opgedaan binnen de praktijk.

Locatie

Onze hoofdlocatie is in de polikliniek van het Medisch Spectrum Twente van Oldenzaal. Door de centrale ligging en extra locaties zijn we altijd dichtbij voor nagenoeg iedereen in Noord-Oost Twente en Dinkelland.

Samenwerking

Bij de zwangerschap en bij de geboorte van je kind heb je te maken met een meerdere zorgverleners. Naast de verloskundige en kraamverzorgende, spelen ook de verpleegkundige voor jeugd en gezin, een lactatiekundige, de huisarts, een fysiotherapeut, een gynaecoloog of kinderarts een rol.

Wij vinden het belangrijk dat de samenwerking tussen onze praktijk en deze verschillende disciplines goed verloopt. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een veilige en professionele begeleiding.

Het structureel overleg dat wij hebben met de verschillende zorgverleners, zoals met kraamzorgorganisaties, gezondheidscentra, gynaecologen, kinderartsen, andere verloskundigen komt de zorg voor moeder en kind ten goede. Een veilig idee wanneer zaken soms net anders lopen dan verwacht.

Privacy

Wij verwerken medische gegevens van moeder en kind, ofwel onze (potentiële) cliënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In onze privacyverklaring kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tot slot staat in de privacyverklaring opgenomen welke rechten u hebt.

Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u contact opnemen met Irene Smellink via 0541-574063.

Klachtenregeling

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

Bekijk onze klachtenregeling